tirsdag 15. september 2015

Solskinshistorie

Ønsker og dele ei venninne av meg sin tøybleie historie i håp at det inspirerer flere foreldre som sliter med sår stump på babyen.
(har fått lov av vedkommende og poste dette på bloggen. Det hun har skrevet er kopiert rett ifra facebook innlegget hennes som hun postet inne på facebook gruppa tøybleiesnakk)

Må bare fortelle min historie om engangs bleier og tøy bleier. Dette er mitt lille gull som nettopp ble 1 år. Hun har slitt med sår og blemmer rundt over alt nedentil. Vi har vært frem og tilbake til både legen og helsestasjon. Vi får til svar om at hun har en sopp infeksjon, men de forteller er meg aldri hva det kommer av.
Nå i sommer var vi på legevakten og jenta vår var full av store blemmer som det gikk hull på som ble til store sår. Vi fikk vite at det var nok munn og klov syke. Fikk antibiotika. Dette virket ikke. Så ble det litt bedre men ikke borte. Så gikk vi til legen i byen vår. Han så på det og så at det var nok en sopp infeksjon igjen og fikk krem å smøre på. Dette virket heller ikke. Så var vi hos lege to ganger og fikk beskjed om det samme.
Tok henne med til helsestasjon etter 2 dager rett inn og får beske at det er typisk bleie utslett.
Da fikk jeg tøybleier i hodet med engang. Fikk snakket med ei kjempe god venninne av meg som sa at hun hadde tøybleier jeg kunne prøve ut. Da hun kom med bleier så tok jeg på lille gullet vårt som var enda rød flammet og sår en tøybleier på kvelden. Skiftet ei tisse bleie før natten allerede da kunne jeg se at rødheten ikke var så hissig lengre.
Og vet du hva morgenen etter fikk jeg et sjokk som jeg nesten ikke trodde på.
Om morgenen så var alt borte. Rødheten var borte sårene hadde blitt fine....
Min datter hatet før å bli skiftet på pga smerte og blødninger fra sårene. Det ble en kamp å ta på engangs bleier.
Nååååå er det en drøm. Hun ligger fint og smiler og prater. Nåå har min datter det godt.
Pga tøybleier. Måte bare fortelle

Jeg fikk vite av ei at jeg skulle legge slike kosefiller inni engangsbleien det virket litt bedre da det fikk puste bedre. Var da jeg kom i tanken på om jeg skulle prøve tøybleier. . vi prøvde libero som absolutt ikke var bra for jenta vår. Så vi prøvde de billige av coop merket som var bedre. Men oppsto på nytt etter en stund.

Jeg fikk ingen tips eller råd fra lege eller helsestasjon om tøybleier. Huske at jeg spurte en gang for mange mange mnd sider om jeg burde prøve tøybleier for å se om det kunne hjelpe mot huden. Jeg fikk bare et lite mmmm okay. Så fikk eg en krem og gikk igjen.
Veeeeldig synd. det var da jeg skulle ha fått masse info om tøybleier.

Det er jo og rart at legene aldri har tatt prøver av sårene eller blemmene. Fikk beskjed en gang inne hos legen at han trodde det kunne vær en av barne sykdommene. Kan jo ikke vær det heller da det aldri gikk bort. Men da fikk hun det nedover lårene og, det var slike små røde prikker. Den kvelden brukte eg slike tøy filler i engangs bleier og kvelden etter var det nesten borte. Så jeg vil tro at min jente har ikke hatt munn og klov syke, 2 omganger med forskjellig barnesykdommer, sopp infeksjoner eller virus. Jeg tror det har vært de engangs bleiene her. Siden alt er borte nå på 2 dager med tøybleier... Har bare arr etter der det har vært verst. Så tusen tusen takk Anne Brith Terland for all hjelp og støtte. Hadde nok aldri prøvd ut dette uten din hjelp.

Dette er noe av det hun endte opp med og kjøpe inn til datteren, som nå går gladelig bort til tørkesnora og drar ned ei bleie og tar den bort til moren og går mot badet klar for bleieskift. 
Det er slik alle barn burde oppføre seg rundt bleieskift. Varmer godt i et mammahjerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar